KépzéseinkBeiskolázásHírek50 éves a GanzA Ganz-iskola ötven évéről (ZH)50 éves a GANZ (www.zalaegerszeg.hu)ZTV riportElismerés a polgámestertőlNévadóPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokTanfolyamokVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaSportGÖKSzülői munkaköz.TámogatókKözbeszerzésSzakmák éjszakájaHivatkozásokNyitóoldal
 
További weblapok Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganzszki.hu A gazdasági kultúra fejlesztésében mintaadó intérmény, referenciahely: ganzreferencia. ganzszki.hu GÖK Műszaki klub: muszakiklub. ganzszki.hu A Ganz Ábrahám Szakközépiskola könyvtárának honlapja: konyvtar. ganzszki.hu

Legutolsó frissítés:
2017. Dec. 4. 3:18
Jelenleg 7 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 522864Ezt az oldalt 4084 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 3689 volt.

A Ganz-iskola ötven évéről

Forrás: Zalai Hírlap

Zalaegerszeg - Mindig meghatározó szerepet töltött be a megyeszékhely és térsége műszaki képzésében az egerszegi Ganz Ábrahám középiskola, mely fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli.

Erről is beszélt a jelenleg 587 diákot oktató intézmény igazgatója, Vargáné Bérczes Bernadett abból az alkalomból, hogy az évforduló tiszteletére rendezett, és jövő áprilisig tartó ünnepségek sorozata tegnap elkezdődött. Ennek első lépése volt a felújított tantermük avatása. Itt az igazgató köszöntője után volt ganzos diákok szóltak.

Elsőként Gyutai Csaba polgármester, aki 1985-ben érettségizett. Felidézte, hogy az intézmény 1962 őszén kezdte meg működését a zárda épületében és csak a tavaszi szünet végére vehették birtokba az apránként felépülő alma mater első termeit a Gasparich utca 27-ben.

Ahogy beszédében fogalmazott, a zalaegerszegi műszaki értelmiség színe-java itt végzett. Kiemelte, hogy a Ganz-iskola kezdeményezésére alakult meg tíz évvel ezelőtt a műszaki felsőoktatás a megyeszékhelyen. Utalt rá, az itt végzett diákok megállják helyüket a munka világában és a felsőoktatásban is. Szavait alátámasztotta dr. Németh Árpád, aki szintén a Ganzban végzett és évek óta az egerszegi felsőfokú műszaki oktatás képzési igazgatója.

Szavaik után az ünnepi műsorban 10. és 11. osztályos diákok a Légy jó mindhalálig című musicalből adtak elő részletet, felejthetetlen élményt szerezve a vendégeknek, köszönhetően különösen az osztályfőnök szerepét játszó volt ganzos diáknak, Rózsás Klaudiának.

Ezt követően Gyutai Csaba átadta az önkormányzat 700 ezer forintos támogatásával felújított tanterem jelképes kulcsát a 11.-es Kovács Klaudiának.

Az ünnepség tiszteletére az aulában kiállítás nyílt, ahol számos fotó és a tárlókban relikviák sora idézte fel az intézmény életének öt évtizedét.

Az ünnepség záró eseményeként az iskola negyvenéves évfordulójára állított szobor lábánál a Zalai Hírlap és a Zalaegerszeg újság néhány számával együtt három időkapszulát helyeztek el, annak reményében, hogy újabb ötven év elmúltával az akkori diákok és tanárok nyitják majd fel.

Az öregdiákok nevében Konrád Zoltán üzent, a tanárok mondandóját Kóré József indította útjára, míg a diákok jövőről, jövőnek szóló üzenetét Kovács Klaudia csúsztatta a kapszulákat rejtő hordóba, amit ez után földdel fedtek be.

Nos, remélhetjük, a mai diákok közül többen is jelen lesznek majd az iskola 100 éves évfordulóján, 2062-ben, amikor felnyitják az időkapszulákat.

További fényképek az iskola honlapján...A www.zalaegerszeg.hu riportja (1)...A www.zalaegerszeg.hu riportja (2)...A ZTV riportja...

Forrás: http://zalaihirlap.hu/hirek/20121109_ganz_iskola_50_eves
Fotó: Tüske Balázs (Ganz-Munkácsy)

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:2017/2018KEHOP-5.2.11-16-2016-00023Szakmák éjszakájaKépzéseink 2017/2018Koller Nándor Matematika és Informatika VersenyKözösségi szolgálatos szerződésekVersenyeredményekIskolaújságIngyenes Office 365Történelmi filmajánlóECDLAutósiskolaKépzéseink
További hirdetések...
Legújabb videó:
Egészségnap diákoknak (www.zegtv.hu)Legújabb képgalériák:
Ganz_Piknik
Szikraforgácsoló átadó HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:Techtogether Junior Zalaegerszeg pályaorientációs rendezvény
2016. Jan. 8. (Péntek)
Felhívás a 2016-os Helikon Ünnepségekre
2015. Dec. 14. (Hétfő)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 27.
Telefonszámunk:
06-92 596-372
E-mail címünk:
info@ganzszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SzC azonosító:
202104
Alapítvány adószámai: Ganz Ábrahám Diákalapítvány 18955400-1-20